2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Žele tortas su varškės sūreliais ir plakta grietinėle

   Šįkart detaliau papasakosiu, kaip pasigaminti tikrai skanų žele tortą :). Taigi: paimame formą, kurioje darysime tortą. Man super patogus ir geras dalykas yra Tupperware žele žiedas (čia ne reklama :) ). Kad tortas nepriliptų ir lengvai bei lygiai išsiimtų, formą galima plonai sutepti aliejumi - tiesiog užpilti truputį aliejaus ant popierinės servetėlės ir ištrinti ja formą. Tada prasideda torto lipdymas.

Jums reikės:
1 pakelio žele (kokios tik norite)
3-4 mandarinų (arba kitokių vaisių)
3 saldžių varškės sūrelių (be šokoladinio glaisto). 
200 ml plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo)
1-2 šaukštų cukraus
maždaug 4 šaukštų želatinos
apie 300-400 ml jogurto (kokio tik norite skonio)
1 pakelio sausainių (gali būti ir šokoladiniai)
būtų gerai - šaldytų trintų braškių ar kokių kitų uogų

   Želatiną užpilame vėsiu vandeniu (apie 100 ml) ir išbrinkiname. Žele iš pakelio taip pat pasigaminame ir atvėsiname (rekomenduoju pilti šiek tiek mažiau vandens, nei nurodoma ant pakelio, kad žele būtų šiek tiek standesnė).
   Pirmasis sluoksnis. Jis paprastai, kai jau išimame tortą, būna torto viršuje. Todėl galima pasistengti jį padaryti kaip nors gražiau ar įdomiau, papuošti vaisiais ir pan. Šikart pirmą sluoksnį dariau su mandarinais: mandarinų skilteles išdėliojau formoje ir užpyliau truputį žele (padarytos iš pakelio - kokios tik norime spalvos - ir jau ataušusios). Pilu tik tiek, kad mandarinų skiltelės, žele sustingus, liktų prilipę. tada jos gražiai ir tvarkingai atrodys ir neišplauks kur pakliuvo :). Kai susitingsta - užpilu dar tiek žele, kad apsemtų mandarinus ir palieku stingti šaldytuve.


Kol stingsta pirmasis sluoksnis, pasidarau antrąjį. Šįkart jis bus iš saldžių varškės sūrelių ir plaktos grietinėlės. Visų pirma išlydau išbrinkintą želatiną. Grietinėlę išplaku mikseriu iki standumo, plakdama įdedu kokį šaukštą cukraus. Sūrelius taip pat mikseriu išplaku atskirai, kad nebūtų jokių gumulėlių. Tada paprastu šaukštu atsargiai į sūrelių masę įmaišau plaktą grietinėlę.


Masė gan tiršta, todėl į šį sluoksnį želatinos dedu tik kokius 3-4 šaukštus (jau ištirpintos, skystos, bet ne karštos). Viską šaukštu atsargiai išmaišau. Kas mėgsta saldžiau - galite dėti daugiau cukraus.. Tada gautą masę sudedu į torto formą ant jau sustingusio pirmojo sluoksnio. Ant viršaus išdėlioju sausainius ir vėl dedu į šaldytuvą stingti.

   Kol stingsta antrasis sluoksnis, gaminuosi trečiąjį - iš braškinio jogurto ir šaldytų šviežių trintų braškių su cukrumi. Čia viskas labai paprasta: į jogurtą sudedu trintas uogas, supilu likusią ištirpintą želatiną, gerai išmaišau, įdedu dar kokį šaukštą-du cukraus (čia jau pagal skonį) - ir viskas...galima pilti ant sustingusio antrojo sluoksnio. Tada dar išdėlioju sausainiais (išėmus tortą, jie bus torto apačioje), uždengiu ir palieku šaldytuve. Tortas pagamintas :)


     Deja, prapjauto jo nebesuspėjau įamžinti, bet atrodė labai panašiai kaip štai šis, valentininis žele tortas su rikotos sūriu:



   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą