2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Minkšti sausainiukai su obuoliais ir apelsinų žievelėm


200g pjaustytų obuolių (gali būti konservuoti)
200g saldaus sūrelio (pvz., "Gardi varškė")
120g sviesto
2 kiaušinių
120g cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
200g miltų
2 šaukštai apelsinų žievelių
žiupsnelis cinamono
šaukštelis kepimo miltelių

   Obuolius smulkiai supjaustom. Kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum. Į juos supilame išlydytą sviestą, sudedame saldų sūrelį ir viską gerai išmaišom. Į masę įmaišom obuolius, cinamoną, miltus bei kepimo miltelius. Tada atsargiai įmaišome tarkuotas apelsinų žieveles. Ant kepimo skardos šaukštu formuojam nedidelius sausainiukus, kiek toliau vieną nuo kito, nes jie kepdami truputį plėsis.



   Orkaitę įkaitiname iki 200 C, įdedam sausainius, temperatūrą sumažinam iki 150 C ir kepame apie 25 minutes.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą