2012 m. kovo 11 d., sekmadienis

Varškės ir pomidorų pyragas

    Labai paprastas, bet labai skanus pyragas iš Beatos knygos, tinkantis lengvai vakarienei ar šiaip kaip užkandis. Skanus tiek karštas, tiek šaltas. Receptas šiek tiek pakeistas pagal mano spintelių turinį :)

Reikės:
1 pakelio šaldytos bemielės tešlos
2 pakelių pusriebės varškės (Beatos knygoje rašo, kad užtenka 1 pakelio...bet man neužtenka)
2 kiaušinių
šaukšto kmynų
druskos, pipirų - pagal skonį
prieskoninių žolelių (aš naudojau Kotanyi itališkų žolelių mišinį) - pagal skonį
4 pomidorų
truputį fermentinio sūrio

  Šaldytą tešlą atšildau ir iškloju ja kepimo skardą (skardos netepu aliejum, nes tešla yra pakankamai riebi pati iš savęs; galima skardą pabarstyti miltais). Kas 2-3 cm subadau šakute.
   Kiaušinius išplaku ir sumaišau su varške, prieskoninėm žolelėm, druska, pipirais ir kmynais. Prieskoninių žolelių dedu negailėdama, tada varškė įgauna tokį labai "itališką" skonį :)

   Gautą varškės masę šaukštu tolygiai paskirstau ant tešlos (ties kraštais tešlą šiek tiek įpjaunu peiliu, tada ji kepdama šiek tiek gražiai užsilenkia). Pomidorus supjaustau griežinėliais ir išdėlioju ant viršaus taip, kad jie šiek tiek dengtų vienas kitą.


  Kepu 180 C temperatūroj apie 15-20 minučių (tešla pagelsta, pomidorai šiek tiek apskrunda). Tada ant viršaus užbarstau truputį tarkuoto fermentinio sūrio ir dar pakepu 5 min.


   Štai ir viskas, susipjaustom ir ragaujam, SKANAUS :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą