2012 m. kovo 20 d., antradienis

Prancūziškas varškės pyragas


200 g sviesto
stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
400 g varškės
2-3 šaukšteliai vanilinio cukraus

   Pirmiausia pasigaminame trupininę tešlą: sviestą reikia sutarkuoti burokine tarka (todėl rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti), tada sumaišome su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutriname, kol gaunasi tokie trupiniai, panašūs į šlapią smėlį.
  Įdaras: varškę gerai išmaišom (geriausia mikseriu) su likusia puse stiklinės cukraus, vaniliniu cukrum bei kiaušiniais.
  Į kepimo formą sudedam pusę tešlos, tada per vidurį - varškės įdarą, o ant viršaus - likusią dalį tešlos. Kepame 200 C orkaitėj apie 1 valandą.
    ...tikrai labai skanus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą