2012 m. kovo 27 d., antradienis

beveik TIRAMISU

     Šiom dienom turėjom progą pasveikinti vieną žmogų su gimtadieniu, o kadangi buvo prašymas jokių dovanų nepirkti, tai pasisiūlėm padovanoti savos gamybos tortą. Žinoma, pagal šeimininkų pageidavimą :). O pageidavimas buvo - beveik tiramisu :) "Beveik" - nes be kaiušinių. Tačiau su mascarponės sūriu. Nežinau, kodėl, bet žodis "tiramisu" man niekada nesukeldavo ypatingų emocijų. Niekada nebuvo kilęs toks noras, kad va, noriu būtent šio skanėsto... Bet štai šis "beveik" buvo visai skanus, būtinai gaminsim dar kartą, nes patiko netgi mano Agnytei, kuri šiaip tortų beveik nevalgo :)

Reikės:

250 g mascarpones sūrio;
300 ml plakamosios grietinėlės;
sausainių "Damų piršteliai" (sunaudojau daugiau negu pusę tokio nemažo pakelio);
šaltos stipresnės nesaldintos kavos (patarčiau nukošti);
100 g juodojo (kartaus) šokolado;
apie 50 g paprastos, nesaldžios kakavos;
apie 100 - 150 g cukraus pudros (arba galima naudoti ir paprastą cukrų);
50-100 ml kavos likerio arba romo, arba konjako...bet nebūtina :);
1 šaukštas želatinos.



   Šokoladą sutarkuojam stambesne tarka. Želatiną išbrinkinam. Grietinėlę išplakam su pora šaukštų cukraus pudros iki standumo (cukraus pudros ar cukraus dedame pagal skonį, kiek kam patinka) . Kitame inde su likusia cukraus pudra išplakam mascarpone sūrį. Tada atsargiai šaukštu sumaišom plaktą grietinėlę su mascarpone sūriu. Išbrinkintą želatiną pakaitinam, kad ištirptų, ataušinam ir supilam į grietinėlės-mascarponės masę, atsargiai išmaišom.


  Imam "Damų pirštelius", kiekvieną pamirkom šaltoje kavoje (į kurią gali būti įpilta šiek tiek kavos likerio ar romo - bet nebūtina, ypač, jei valgys vaikai). Pamirkytą sausainį dedam į torto formą sausąja puse žemyn. Kitas variantas - galima torto formą iškart iškloti sausainiais ir juos sulaistyti šaukštu. Jie kaip kempinės - labai gerai viską sugeria, tačiau nepersistenkite, nes paskui pjaustant ims sunktis skystis (kaip man ir atsitiko su apatiniu sluoksniu).



    Tada sudedam pusę grietinėlės-mascarponės masės, per sietelį pabarstom kakava, paskui - šokolado drožlėm.
  Vėl dedam sausainių sluoksnį, sulaistom juos šalta kava...


    Sudedame likusią dalį kremo masės, pabarstom šokolado drožlėm bei kakava... Ir dedam į šaldytuvą bent kokiom 3 valandom, o galima ir ilgiau.



      Na ir štai - galime sveikinti! :)



SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą