2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Kuršėnų vyniotinis

    Turbūt daugelis yra ragavę šio skanaus vyniotinio, pirkto parduotuvėje. O pasirodo, nėra taip sudėtinga jį išsikepti ir patiems. Išbandyta - tikrai skanu ir tikrai skaniau nei parduotuvėj :)
Jums reikės:

Biskvitui:4 kiaušinių
4 šaukštų cukraus
4 šaukštų miltų

Kremui:180 g tikro sviesto
180 g varškės
 ~0,33 indelio saldaus kondensuoto pieno

PASTABĖLĖ: jei kas mėgstate mažiau saldų ir mažiau riebų vyniotinio įdarą (kaip kad aš), galite dėti mažiau sviesto ir daugiau varškės)

   Biskvitas: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo, į juos sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. Tada atskirai iki standumo išplakite baltymus. Juos šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą (maišykite tol, kol ji taps vientisa). Tada kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi (jį ištepkite plonai sviestu - tada biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstykite tešlą (galima šaukštu, galima pilti tiesiog iš dubens ir pakreipiant skardą tai į vieną, tai į kitą pusę, leisti tešlai pasiskirstyti per visą skardos plotą). Kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukt, jis pasidarys trapus, todėl atidžiai stebėkite, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą iš karto susukite į ritinėlį ir palikite atvėst.
   Kremo gaminimas: iki purumo išplakite sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį pilkite kondensuotą pieną. Varškę pertrinkite per sietelį ir sudėkite į sviesto - kondensuoto pieno masę.  Viską gerai išmaišykite. Tada išvyniokite biskvitą, sutepkite jį kremu ir vėl suvyniokite bei padėkite į šaldytuvą dviem - trim valandom (aš suvynioju jį į foliją, nes kartais kremas pradeda bėgti per kraštus). Prieš patiekdami galite pabarstyti cukraus pudra (bet nebūtinai, skanu ir be jos :) ).


   O čia Kuršėnų vyniotinio improvizacija su juodųjų serbentų uogiene :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą