Reikės:
300 ml plakamosios grietinėlės;
sausainių "Damų piršteliai" (sunaudojau daugiau negu pusę tokio nemažo pakelio);
šaltos stipresnės nesaldintos kavos (patarčiau nukošti);
100 g juodojo (kartaus) šokolado;
apie 50 g paprastos, nesaldžios kakavos;
apie 100 - 150 g cukraus pudros (arba galima naudoti ir paprastą cukrų);
50-100 ml kavos likerio arba romo, arba konjako...bet nebūtina :);
1 šaukštas želatinos.
Imam "Damų pirštelius", kiekvieną pamirkom šaltoje kavoje (į kurią gali būti įpilta šiek tiek kavos likerio ar romo - bet nebūtina, ypač, jei valgys vaikai). Pamirkytą sausainį dedam į torto formą sausąja puse žemyn. Kitas variantas - galima torto formą iškart iškloti sausainiais ir juos sulaistyti šaukštu. Jie kaip kempinės - labai gerai viską sugeria, tačiau nepersistenkite, nes paskui pjaustant ims sunktis skystis (kaip man ir atsitiko su apatiniu sluoksniu).
Tada sudedam pusę grietinėlės-mascarponės masės, per sietelį pabarstom kakava, paskui - šokolado drožlėm.
Vėl dedam sausainių sluoksnį, sulaistom juos šalta kava...
Sudedame likusią dalį kremo masės, pabarstom šokolado drožlėm bei kakava... Ir dedam į šaldytuvą bent kokiom 3 valandom, o galima ir ilgiau.
Na ir štai - galime sveikinti! :)
SKANAUS!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą