Ir štai, PAGALIAU! Ačiū vienam forumui, kur bendrauja daug mamyčių - ten ir atradau savo išsigelbėjimą naminių koldūnų reikaluose - plikytą koldūnų tešlą! Galbūt jums tai ir nebus naujiena, o man buvo :) Ir nuo šiol ir mūsų namuose valgomi naminiai koldūnai tiek su mėsa, tiek su varške, tiek su kitais įdarais :) O kuo ypatinga ta plikyta tešla? Ogi tuo, kad ją paprasta pasidaryt, lengvai kočiojasi, nelimpa kočiojant, tad nereikia jokių papildomų miltų. Ir kas svarbiausia - ji būna minkšta!:)
Tešlai reikės:
3 stiklinių miltų
3 šaukštų aliejaus
stiklinės verdančio vandens
galima dėti šiek tiek druskos
Į dubenį susipilame miltus, įpilame aliejų, įberiam druskos, tada užplikom visa tai stikline verdančio vandens, išmaišom ir gerai išminkom. Tiesa, tešla būna pakankamai karšta, tad patarčiau pradžioj ją maišyt šaukštu ar mikseriu. Paskui jau įmanoma minkyt rankom. Viskas :) Toliau pasigaminame norimą įdarą, kočiojame ir lipdome :) Dar smulkmenėlė: miltus ir vandenį "matuoju" tuo pačiu puodeliu. Gal tai ne esmė, bet tešla visada išeina ideali.
...aliejus...
...verdantis vanduo...
...pageidaujamas įdaras...
...suformuojam...
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą